VEM: Camilla Persson, 48 år
FÖRETAG: Transformationsakademin AB, varumärket Nyckla UPP!, utbildning, rådgivning och coachning till företag som vill skapa framtidens arbetsplatser och ledarskap
STARTÅR: 2019, startade enskild firma 2015
FAMILJ: Man och två barn
FRITID: Långa semestrar med husvagn, målar och sjunger
MEDLEM I INNER CIRCLE: 2023-
KONKRET RESULTAT: Dubbel omsättning för Q1 2024 jämfört med Q1 2023

”Jag försakade sådant jag tyckte om”

I sitt tidigare arbetsliv som anställd byggde Camilla Persson som chef upp nya verksamhetsområden och hade fokus på utveckling och förändringsledning. Ett erbjudande om att leda ett utvecklingsprogram på Chalmers tekniska högskola ledde till att hon 2016 tog steget till att bli entreprenör på heltid.
— Omsättningsmässigt gick det bra, jag taktade på 1-1,4 miljoner per år i omsättning med några hundra tusen i vinst. 2023 hade jag mitt bästa år någonsin med en omsättning på 1,6 miljoner.
— Men jag jobbade jättemycket, tolv timmar per dag, och hade börjat försaka saker jag tycker om att göra och mår bra av, som att träna, måla och sjunga.

Workshopen öppnade ögonen

Camilla hade länge följt Johan på Linkedin och ett inlägg om att det går att tjäna mer utan att offra sin hälsa, familj eller frihet fick henne att anmäla sig till workshopen, designad för entreprenörer precis som hon.
— Jag var med i ett annat nätverk som inte hade samma affärsfokus och jag ville få sinnesfrid.
— I workshopen blev det så tydligt att det inte är hållbart att slita på det här sättet, jag kände starkt att “nu får det vara nog”.
Camilla fick en rivstart:
— Jag har hittat mina idealkunder och går rakt på dem. Jag förstår deras behov bättre och bättre och har blivit mycket mer pricksäker i säljmöten. Jag har skapat ett nytt program under varumärket Nyckla UPP! och varumärkesskyddat det.
— Viktigast av allt är att jag höjt mina priser och det gav effekt redan första kvartalet 2024 efter att jag gick med i december 2023. I takt med att gamla kontrakt avslutas och nya kommer in kommer också energin och tiden att måla och sjunga tillbaka.

En helt ny referensram

En annan stor behållning är nätverket av andra entreprenörer:
— De som varit med längre är otroligt generösa med att dela med sig av sina resor. Det har gett mig mod och en helt annan referensram för vad som är möjligt. Mitt nya mål är en omsättning på tre miljoner utan att jobba mer och utan att öka mina kostnader.

Affärsfokus sticker ut

För Camilla är konkreta saker som offertmallar och Q&A-sessioner med praktisk rådgivning inom allt från att skriva Linkedin-inlägg till att hålla säljmöten värdefullt:
— Jag vet också att jag kan höra av mig för separata möten om det är specifika problem jag vill lösa. Den sparring jag får vad gäller affärsmässighet skiljer Next State från andra nätverk. Rådet hon skulle ge sig själv som nystartad företagare är att: “Jobba med kunddriven utveckling, prata med kunderna direkt och var inte snål med att betala för hjälp så fort du har råd, avkastningen på den investeringen är otrolig.”

Ansök till workshop!

Om du, liksom Camilla, vill ta ditt företag till nästa nivå ansök till en tre timmar gratis workshop med Johan Åberg. Tillsammans med…

Ansök till workshop