VEM: Emma Järund, 46 år
FÖRETAG: Femton Innovation AB, konsult inom hållbara affärer för bygg- och fastighetsbranschen
STARTÅR: 2021
FAMILJ: Man och tre barn
FRITID: Åka snowboard, tågluffa
MEDLEM I INNER CIRCLE: 2023-
KONKRET RESULTAT: En ny paketering av erbjudandet som motiverar betydligt högre priser

Ny paketering motiverade prishöjning

Emma Järund är brandingenjör och civilingenjör i riskhantering vilket ledde henne in i bygg- och fastighetsbranscherna där hon under 20 år bland annat arbetat som affärsområdeschef, byggchef och med utvecklingsprocesser i organisationer.
Hon är fritidspolitiker och brinner för hållbarhetsfrågor, så mycket att hon tatuerat in FN:s symbol för de globala målen på underarmen.
— Jag drivs av en vilja att göra skillnad och vill stötta fler företag att få hållbarhetsarbetet att hända och driva affären framåt, säger hon.

Fram till 2023 hade hon hur mycket som helst att göra men då luften gick ur byggbranschen gick hon till 0 i intäkter.
— Det positiva var att jag byggt upp kapital i bolaget men det blev ändå oerhört tufft eftersom min man också följt sin dröm några år tidigare och sadlat om från en hög och välbetald chefspost till högstadielärare. Vi hade båda följt våra hjärtan men det ledde till en helt annan ekonomi än den vi haft tidigare.
— Det var vinna eller försvinna. Jag försökte själv att paketera erbjudandet och hoppade på ett annat coachningsprogram som tog mig en bit men inte hela vägen. Jag behövde någon som pushade mig att inte ge upp.

Tryggare med försäljning

Ett knappt halvår in i mentorskapsprogrammet Inner Circle har Emma fått företaget att gå runt och hon är trygg med att den fulla ekonomiska effekten kommer:
— Jag har många fler möten med rätt personer i min målgrupp, har mycket större självförtroende och känner mig trygg med att jag kan hjälpa dem. Det senaste paketet jag sålde in hade jag lagt upp på ett helt nytt sätt och kunde ta 430 000 kronor mer än hur jag tidigare tog betalt.
— Förr var det kunden som satte en specifikation och jag svarade på den. Den här gången utvecklade jag förslaget så jag vet att det levererar värde och det innebar att jag kunde dubbla uppdragets omfattning istället för att basera på ett timpris ett visst antal dagar.

Om hon inte vågat satsningen – för det var lika läskigt att tacka ja som att fria till sin man berättar hon – då hade hon antagligen tagit en anställning.
— Det hade känts som ett misslyckande. Det är jättemycket värt för mig att få styra själv och vara min egen chef. Jag är stolt över att dra lasset själv och den flexibilitet och livskvalitet det ger, säger Emma.

— Next State ser vad jag behöver justera och förbättra, är proaktiva och föreslår vad jag ska göra. Min inställning till försäljning har verkligen förändrats när jag förstod “doktorsmetaforen”, att se sälj som en hjälp att lösa någons problem.
— Jag har också tackat nej till erbjudanden som inte passar mig, tidigare tackade jag ja till allt som trillade in.

Hålls ansvarig för sina löften

Emma uppskattar också att det är enkelt att följa strukturen för Inner Circle med möten varje vecka.
— Det är som att jag marineras i tänket, det finns så mycket utbildningsmaterial i form av filmer och mallar att tillgå. Jag har gått massor med kurser men sällan lyckats fullt ut med implementering av de nya kunskaperna. Nu hålls jag ansvarig för mina löften.
— Att boka och genomföra möten med nya kunder är den enskilt viktigaste strukturen för mig. Den ändrar hela känslan med att sälja.

Rådet hon skulle ge sig själv som nystartad företagare?
“Se till att hela tiden ha framförhållning, planera och boka möten, håll den strategiska blicken och fortsätt sälja på en stabil och tillräcklig nivå.”