Många bolag idag brottas med att kommunicera vad som gör dem unika och hur de skiljer sig från konkurrenterna. I de flesta fall finns de särskiljande och unika dragen där – ofta i leveransen och i relationen till de befintliga kunderna. Men det kanske inte framgår av bolagets kommunikation, tonalitet, ord och bilder.

Vad gör ditt erbjudande unikt?

Känner du igen dig i det här? Att du vet vilka verksamhetens styrkor är, men att det är svårt att beskriva dem på ett tilltalande och övertygande sätt? Du kanske tittar på er hemsida och era marknadsföringskampanjer och känner att det inte gör något särskilt tydligt eller kraftfullt intryck.

Positiva associationer

Då behöver ni ett slagkraftigt kommunikationskoncept. Det handlar om att beskriva det ni erbjuder med ett sammanhållet, starkt budskap och visuella element som väcker känslor, positiva associationer och nyfikenhet hos era potentiella kunder.

VAD VI ERBJUDER

Tillsammans med er identifierar vi vilka utmaningar era kunder har och på vilket sätt era tjänster och produkter är lösningen på dem. Vi skapar en kreativ idé med tillhörande budskap och visuellt utförande som lyfter fram era styrkor för att ge ett starkare genomslag i marknadsföringen och försäljningen.

VAD DU FÅR

Vi jobbar i workshop-format tillsammans med rätt beslutsfattare i din organisation för att få en djupare förståelse för er verksamhet och styrkorna i relevant tjänst, produkt eller segment.

Nästa steg är det kreativa arbetet. En copywriter och en art director hos oss tar fram 1-3 övergripande idéer på budskap och visuellt utförande som vi tillsammans med er förfinar och slutför. Leveranserna är alltså:

  • budskap
  • visuella element
  • förslag på hur kommunikationskonceptet kan användas i konkreta sammanhang som annonser, hemsida och presentationer.

Vill du dessutom ha vår hjälp med att sondera fram i vilka kanaler era målgrupper finns och vilka kanaler ni ska välja att vara aktiva i för bästa möjliga effekt? Då kan vi göra en hel Go-to-market-strategi. I den ingår förutom kommunikationskoncept även målgruppsdefinition och kanalstrategi.

VÄRDET FÖR DIG

Med ett slagkraftigt kommunikationskoncept får du byggstenar i form av budskap och en visuell idé som du kan genomföra i alla relevanta kommunikationskanaler: från säljpresentationer till hemsida och sociala medier.

GoodTech - ett kommunikationskoncept

IT-konsultbolaget Softronic behövde ett sammanhållande kreativt kommunikationskoncept för sitt varumärke. Next State skapade GoodTech – teknik som gör gott.

OM GOODTECH

Vill du veta mer om kommunikationskoncept?

Vi berättar gärna mer! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Nästa erbjudande

Ta en expertposition med webbinarium och podcasts

Bygg förtroende hos potentiella kunder och ta en expertposition i din bransch med proffsiga digitala event.
ALLT DU BEHÖVER