Många bolag idag brottas med att kommunicera vad som gör dem unika och hur de skiljer sig från konkurrenterna. I de flesta fall finns de särskiljande och unika dragen där – ofta i leveransen och i relationen till de befintliga kunderna. Men det kanske inte framgår av bolagets kommunikation, tonalitet, ord och bilder.

Vad gör ditt erbjudande unikt?

Känner du igen dig i det här? Att du vet vilka verksamhetens styrkor är, men att det är svårt att beskriva dem på ett tilltalande och övertygande sätt? Du kanske tittar på er hemsida och era marknadsföringskampanjer och känner att det inte gör något särskilt tydligt eller kraftfullt intryck.

En kreativ idé för all kommunikation

Då behöver ni ett slagkraftigt kommunikationskoncept. Ett kommunikationskoncept är den kreativa idé som gör en produkt, tjänst eller ett varumärke lätt att förstå och tycka om. Konceptet används i alla sammanhang där kunderna och potentiella kunder möter varumärket och gör kommunikationen konsekvent genom alla kanaler.

VAD VI ERBJUDER

Tillsammans med er identifierar vi vilka utmaningar era kunder har och på vilket sätt era tjänster och produkter är lösningen på dem. Vi skapar en kreativ idé som lyfter fram era styrkor för att ge ett starkare genomslag i marknadsföringen och försäljningen.

VAD DU FÅR

Vi jobbar i workshop-format tillsammans med rätt beslutsfattare i din organisation för att få en djupare förståelse för er verksamhet och styrkorna i relevant tjänst, produkt eller segment.

Utifrån förarbetet med research och workshop tar vi fram och presenterar 2-3 kommunikationsidéer. Dessa presenteras i skissformat. Vi väljer därefter vilket kreativt spår vi vill arbeta vidare med och utveckla till ett kommunikationskoncept och en beskrivning av hur konceptet kan användas konkret.

Vill du dessutom ha vår hjälp med att sondera fram i vilka kanaler era målgrupper finns och vilka kanaler ni ska välja att vara aktiva i för bästa möjliga effekt? Då kan vi göra en hel Go-to-market-strategi. I den ingår förutom kommunikationskoncept även målgruppsdefinition och kanalstrategi.

VÄRDET FÖR DIG

Med ett slagkraftigt kommunikationskoncept får du byggstenar i form av budskap och en visuell idé som du kan genomföra i alla relevanta kommunikationskanaler.

GoodTech - ett kommunikationskoncept

IT-konsultbolaget Softronic behövde ett sammanhållande kreativt kommunikationskoncept för sitt varumärke. Next State skapade GoodTech – teknik som gör gott.

OM GOODTECH

Vill du veta mer om kommunikationskoncept?

Vi berättar gärna mer! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Nästa erbjudande

Vinn med film – fördjupa relationen

Film stärker din marknadsföring och hjälper dig att bygga djupare relationer med dina kunder.
MER OM FILM