Vill du få bättre resultat av din marknadsföring och öka försäljningen med högkvalitativt, värdeskapande innehåll? Behöver säljarna fler relevanta leads? Drömmer du om en samlad överblick över alla aktiviteter i alla kanaler och ett enklare sätt att se vad som faktiskt genererar resultat?

Kanske låter det också härligt att kunna automatisera epost-utskick och annonser mot rätt personer i målgruppen när de är i rätt skede av köpprocessen? Då är marketing automation något för dig.

Marketing automation stöttar och förbättrar

Marketing automation är en teknisk plattform som stöttar och förbättrar försäljning och marknadsföring och i vissa fall även kundservice. Man kan använda marketing automation för alla tre delar eller bara en eller två.

Målet är att öka försäljningen med innehåll som skapar värde för dem som är eller kan bli dina kunder. Istället för att skjuta iväg din marknadsföring i blindo i stora, breda kanaler (outbound marketing) hjälper du rätt personer på vägen mot en affär på ett sätt som motsvarar deras köpprocess (inbound marketing). Du säljer som kunderna köper, helt enkelt.

Gör besökare till leads

Istället för att bara driva anonym trafik till din hemsida ser du till att tidigt konvertera intressenter till leads med värdeskapande innehåll i smarta, automatiserade flöden. Du bjuder på kunskap och dina potentiella kunder berättar vilka de är genom att till exempel fylla i ett formulär.

Positionera dig som expert

Hjälpsamt och generöst innehåll i form av guider, whitepapers, utbildande filmer och artiklar ökar kundens förtroende för dig och bygger din position som expert. När kunden är redo att köpa är chanserna goda att det blir du som får affären.

VAD VI ERBJUDER

Vi på Next State är partners till Hubspot, världens ledande marketing automation-och CRM-plattform, sedan 2018. Hubspot fungerar som ett stöd och en hubb för era processer och aktiviteter. Rätt använd enar den dina sälj- och marknadsteam, automatiserar repetitiva delar av arbetet och skalar upp resultat och försäljning. Dessutom får du en svårslagen överblick över insatser, aktiviteter och resultat.

VAD DU FÅR

Som Hubspot-partners hjälper vi dig att komma igång smidigt med plattformen, att genomföra rätt aktiviteter i rätt steg och att löpande utvärdera och förbättra resultaten. Ofta ser arbetsprocessen ut så här:

 • Behovsanalys, målsättningar, strategisk plan.
 • Uppsättning av plattformen, onboarding och integrationer.
 • Arbetsprocess för sälj- och marknadsteamet.
 • Innehållsinventering, buyer personas, aktivitetsplan.
 • Produktion av värdeskapande innehåll som utbildande artiklar och filmer, guider och whitepapers, webbinarier, annonser och sociala medie-inlägg.
 • Publicering av innehåll på t ex hemsida och i sociala medier.
 • Konverteringsflöden, leadsgenerering och kvalificering av leads.
 • Automatiserade rapporter och statistik.

VÄRDET FÖR DIG

Marketing automation kan hjälpa dig med:

 • En gemensam hubb för all marknadsföring och försäljning.
 • Förbättrad trafik till din hemsida.
 • Automatisering av epostutskick och annonskampanjer för rätt målgrupp i rätt fas av deras köpresa.
 • Ökad konvertering och fler relevanta leads.
 • Systematisk kvalificering av leads.
 • Bättre synk och samarbete mellan sälj och marknad.

Är du nyfiken på marketing automation?

Fyll i formuläret så hör vi av oss och berättar mer.

Nästa erbjudande

Så fungerar det att vara kund hos Next State

Hur du blir kund hos oss, våra metoder, processer och arbetssätt. Så skalar vi tillsammans upp dina affärsresultat.
ATT VARA KUND